SYLWESTER

Zapraszamy na bal Sylwestrowy.


 SYLWESTER 2016/2017

Restauracja Bąkowo Zohylina Wyźnio, jak co roku, organizuje imprezę Sylwestrową w stylu góralskim. Rozpoczynamy ogniskiem w bajecznej górskiej scenerii, następnie kulig z pochodniami do Kuźnic i posiady do biołego rana w naszej restauracji, oczywiście przy suto zastawionym stole. Wieczór umilać będzie kapela góralska oraz muzyka taneczna mechaniczna.
Oczywiście nie zabraknie mini pokazu fajerwerków o 24:00, a na pamiątkę spędzenia tak wyjątkowej nocy pod Giewontem każdy otrzyma regionalny upominek.
Warunkiem udziału w naszym balu jest rezerwacja miejsc  telefonicznie lub e-mailem, a następnie dokonanie przedpłaty w wysokości 50% całej sumy na nasze konto do 15 listopada 2016.
Szczegóły, program wieczoru oraz menu poniżej.

          Zapraszamy serdecznie do skorzystania z naszej oferty.
 
     SYLWESTER 2016/2017r
     “Bąkowo Zohylina”
      Wyźnio


 
 Godz  18:30  ognisko z poczęstunkiem na polanie obok Zohyliny Wyźniej - herbatka góralska i kiełbasa z ognia oraz przejażdżka kuligiem ulicami  Zakopanego po czym powrót do restauracji ok. 20:00 i posiady do biołego rana przy kapeli góralskiej do 23:00 i muzyce tanecznej do rana.
                         
                                   
                                                                           MENU
Przystawka :   
Pierś z kaczki na rukoli podana z marynowanym oscypkiem.
Zupa:              
Rubinowy krem z buraków z czosnkową grzanką 
Danie główne: 
Gicz jagnięca skąpana w tymiankowym sosie  na glazurowanej włoszczyźnie w towarzystwie aromatycznego purre ze szpinakiem i kruchych sałat
Deser: 
Gruszka po „nasemu”
Zakąski zimne:
Półmisek swojskich mięs i wędlin
Półmisek serów regionalnych
Sałatka z bryndzą
Śledź na trzy sposoby
Rydze/marynaty
Sosy zimne (czosnkowy/chrzanowy)
Zakąska gorąca:
Gęsina po staropolsku z pieczonym jabłkiem
Napoje gorące:
Kawa, herbata
Napoje zimne:
woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane
Alkohol:
Wódka Soplica 250 ml
Wino musujace ½ but.
                
 
 CENA BILETU NA BAL SYLWESTROWY WYNOSI:
  550 ZŁ/ OD OSOBY
 Każdy gość otrzymuje prezent niespodziankę

PYTOMY WOS PIYKNIY  !!!




 
 New Year’s Eve 2016
   “Bąkowo Zohylina”
  Wyźnio


18:30 pm fireplace with a treat in a clearing next to Zohylina Wyżnia,  highland tea and sausage from fire and sleigh ride through the streets of Zakopane and then return to the restaurant around 20:00 and party  till dawn:  to 23:00 folk music band and after that dance music until the morning.

                                                                            MENU
starter:

Duck breast on rocket salad served with marinated sheep cheese.
soup:
Ruby cream of beet with garlic toast.
Main course:
Lamb knuckle bathed in thyme sauce with soup vegetable,potato puree,crisp salad.
Dessert:
Pear in our way
Cold starters:
Homely dish of meat and sausages
Regional cheese platter
salad with regional cheese
Herring on three ways
Riga / marinade
Cold sauces (garlic / horseradish)
Hot appetizer:
Goose made in old polish way with roast apple
Refreshments:
Coffee, tea
Soft drinks:
mineral water, fruit juices, soft drinks
alcohol:
Soplica vodka 250ml
Sparkling wine (half of bottle).


 TICKET PRICE FOR NEW YEAR'S EVE BALL IS:
                550 ZŁ / PER PERSON
 Each guest will receive a surprise gift

               PYTOMY WOS PIYKNIY !!!