SYLWESTER

Zapraszamy na bal Sylwestrowy.


 SYLWESTER

Restauracja Bąkowo Zohylina Wyźnio, jak co roku, organizuje imprezę Sylwestrową w stylu góralskim. Rozpoczynamy ogniskiem w bajecznej górskiej scenerii, następnie kulig z pochodniami do Kuźnic i posiady do biołego rana w naszej restauracji, oczywiście przy suto zastawionym stole. Wieczór umilać będzie kapela góralska oraz muzyka taneczna mechaniczna.
Rzecz jasna nie zabraknie mini pokazu fajerwerków o 24:00, a na pamiątkę spędzenia tak wyjątkowej nocy pod Giewontem każdy otrzyma regionalny upominek.
Warunkiem udziału w naszym balu jest rezerwacja miejsc  telefonicznie lub e-mailem, a następnie dokonanie przedpłaty w wysokości 50% całej sumy na nasze konto do 15 listopada
Szczegóły, program wieczoru oraz menu poniżej.

          Zapraszamy serdecznie do skorzystania z naszej oferty.

       SYLWESTER
           “Bąkowo Zohylina"
           Wyźnio
                   
Godz 18:30 ognisko z poczęstunkiem na polanie obok Zohyliny Wyźniej  herbatka góralska i kiełbasa z ognia oraz przejażdżka kuligiem ulicami  Zakopanego po czym powrót do restauracji ok 20:00 i posiady do biołego rana przy kapeli góralskiej do 23:00 i muzyce mechanicznej tanecznej do rana.



                                                                                         MENU


Przystawka :   
Filet z pstrąga górskiego z odrobiną przypraw korzennych w ziołowej oprawie.
Zupa:              
Aromatyczny rosół z bażanta z kołdunami. 
Danie główne: 
Roladki z perliczki pieczone w miodowej glazurze w towarzystwie
ziemniaczanych talarów z nutą rozmarynu oraz purée z marchewki,
Zestaw surówek
Deser: 
Puszysty mus z gorzkiej czekolady i chałwy z malinami.
Zakąski zimne:
Półmisek swojskich mięs i wędlin
Półmisek serów regionalnych
Sałatka Gazdowska z oscypkiem
Śledź na trzy sposoby
Rydze/marynaty
Sosy zimne (czosnkowy/chrzanowy)
Zakąska gorąca:
Sarna "na dziko" podana na moskolu z sosem z litworową nutą.
Napoje gorące:
Kawa, herbata
Napoje zimne:
woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane
Alkohol:
Wódka Soplica 250 ml
Wino musujace ½ but.


                
 CENA BILETU NA BAL SYLWESTROWY WYNOSI:
                       600 ZŁ/ OD OSOBY
 Każdy gość otrzymuje prezent niespodziankę


                  PYTOMY WOS PIYKNIY  !!!


New Year’s Eve
“Bąkowo Zohylina”
Wyźnio
18:30 pm fireplace with a treat in a clearing next to Zohylina Wyżnia, highland tea and sausage from fire and sleigh ride through the streets of Zakopane and then return to the restaurant around 20:00 and party till dawn: to 23:00 folk music band and after that dance music until the morning.

                                                                              MENU

starter:        
Mountain trout fillet with herbs.    
soup:
Aromatic pheasant broth with dumplings staffed with meat.   
Main course:
Guinea hen’s meat rolls roasted with honey, fried potatoes with rosemary flavour, carrot purée, assorted sallads.      
Dessert:
Fluffy  sauce of bitter chocolate and halvah with raspberry.   
Cold starters:
Homely dish of meat and sausages
Regional cheese platter
Highland farmer’s salad with sheep cheese.
Herring on three ways
Riga / marinade
Cold sauces (garlic / horseradish)
Hot appetizer:
Roe deer meat given in  potato pancake with a sauce with hint of litwor. 
Refreshments:
Coffee, tea
Soft drinks:
mineral water, fruit juices, soft drinks
alcohol:
Soplica vodka 250ml
Sparkling wine (half of bottle).


TICKET PRICE FOR NEW YEAR'S EVE BALL IS:
           600 ZŁ / PER PERSON
Each guest will receive a surprise gift


        PYTOMY WOS PIYKNIY !!!