Menu restauracji
POWITANIE
Herbata góralska | 15,00 |
Grzane wino | 10,00 |
PRZYSTAWKA
Oscypek z grila z żurawiną | 11,00 |
Moskol z masłem czosnkowym | 7,00 |
Deska Bacowska | 22,00 |
Pstrąg wędzony w sosie koperkowym | 15,00 |
ZUPY
Kwaśnica po góralsku | 11,00 |
Żurek | 12,00 |
Kociołek zbójnicki | 15,00 |
Borowikowa | 16,00 |
DANIA GŁÓWNE
Bąkowo Juzyna (zestaw mięs + dodatki dla ok. 3 osób) | 120,00 |
Korytko " Świniobicie " z dodatkami ( kaszanka, kiełbasa biała , pieczony karczek+ziemniaki gotowane+zasmażana kapusta ) | 32,00 |
Szynka pieczona z borowikami w śmietanie | 30,00 |
Pieczeń barania z sosem miętowym | 33,00 |
Filet z kurczaka z owocami | 24,00 |
Kotlet schabowy po góralsku | 25,00 |
Szaszłyk barani z combra | 32,00 |
Szaszłyk z polędwiczek wieprzowych | 30,00 |
Pstrąg górski smażony lub z wody w jarzynach | 14,00/100g |
DODATKI
Ziemniaki opiekane, ćwiortki | 7,00 |
Frytki | 6,00 |
Ziemniaki gotowane | 6,00 |
Zestaw surówek, jarzyny gotowane, kapusta zasmażana | 12,00 |
DESER
Lodowo micha z wiśniami na gorąco | 15,00 |
Ulengołki po Pańsku | 15,00 |
Placek z jagodami i sosem waniliowym | 12,00 |
NAPOJE
Kawa czarna, espresso | 9,00 |
Kawa biała | 10,00 |
Herbata | 5,00 |
Woda mineralna 0,33 l | 7,00 |
Napoje gazowane Coca-cola, soki owocowe 0,25 l | 700 |
Piwo beczka Żywiec 0,5 l | 10,00 |
Piwo regionalne beczka " zohylina" 0,5 l | 11,00 |
ALKOHOL
1/50 Bąkowy Bimber | 13,00 |
1/50 wódki czystej | 8,00 |
1/50 Finlandia | 11,00 |
WINA
1/150 wino domu Hiszpania | 8,00 |
1/150 Mołdawia, Gruzja,Bułgaria | 11,00/12,00 |
1/150 Chile, Argentyna | 12,00 |
Kapela góralska 3 zł (1 os. ).Przy wyłaczności - 600 zł.
Para taneczna - 200 zł
Wynajęcie sali na wyłączność wynosi 2,500 zł do 8,000 zł ( w zależności od sezonu )
W przypadku płatności przelewem prosimy o wpłacenie
zadatku w terminie 7 dni przed imprezą w wysokości 40%
przewidziwnych kosztów.