SYLWESTER
Zapraszamy na bal Sylwestrowy.SYLWESTER
Restauracja Bąkowo Zohylina Wyźnio, jak co roku, organizuje imprezę Sylwestrową w stylu góralskim. Rozpoczynamy ogniskiem w bajecznej górskiej scenerii, następnie kulig z pochodniami do Kuźnic i posiady do biołego rana w naszej restauracji, oczywiście przy suto zastawionym stole. Wieczór umilać będzie kapela góralska oraz muzyka taneczna mechaniczna.
Rzecz jasna nie zabraknie mini pokazu fajerwerków o 24:00, a na pamiątkę spędzenia tak wyjątkowej nocy pod Giewontem każdy otrzyma regionalny upominek.
Warunkiem udziału w naszym balu jest rezerwacja miejsc telefonicznie lub e-mailem, a następnie dokonanie przedpłaty w wysokości 50% całej sumy na nasze konto do 15 listopada
Szczegóły, program wieczoru oraz menu poniżej.
Zapraszamy serdecznie do skorzystania z naszej oferty.
SYLWESTER
“Bąkowo Zohylina"
Wyźnio
Godz 18:30 ognisko z poczęstunkiem na polanie obok Zohyliny Wyźniej herbatka góralska i kiełbasa z ognia oraz przejażdżka kuligiem ulicami Zakopanego po czym powrót do restauracji ok 20:00 i posiady do biołego rana przy kapeli góralskiej do 23:00 i muzyce mechanicznej tanecznej do rana.
MENU
Przystawka :
Filet z pstrąga górskiego z odrobiną przypraw korzennych w ziołowej oprawie.
Zupa:
Aromatyczny rosół z bażanta z kołdunami.
Danie główne:
Roladki z perliczki pieczone w miodowej glazurze w towarzystwie
ziemniaczanych talarów z nutą rozmarynu oraz purée z marchewki,
Zestaw surówek
Deser:
Puszysty mus z gorzkiej czekolady i chałwy z malinami.
Zakąski zimne:
Półmisek swojskich mięs i wędlin
Półmisek serów regionalnych
Sałatka Gazdowska z oscypkiem
Śledź na trzy sposoby
Rydze/marynaty
Sosy zimne (czosnkowy/chrzanowy)
Zakąska gorąca:
Sarna "na dziko" podana na moskolu z sosem z litworową nutą.
Napoje gorące:
Kawa, herbata
Napoje zimne:
woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane
Alkohol:
Wódka Soplica 250 ml
Wino musujace ½ but.
CENA BILETU NA BAL SYLWESTROWY WYNOSI:
600 ZŁ/ OD OSOBY
Każdy gość otrzymuje prezent niespodziankę
PYTOMY WOS PIYKNIY !!!
New Year’s Eve
“Bąkowo Zohylina”
Wyźnio
18:30 pm fireplace with a treat in a clearing next to Zohylina Wyżnia, highland tea and sausage from fire and sleigh ride through the streets of Zakopane and then return to the
restaurant around 20:00 and party till dawn: to 23:00 folk music band and after that dance music until the morning.“Bąkowo Zohylina”
Wyźnio
MENU
starter:
Mountain trout fillet with herbs.
soup:
Aromatic pheasant broth with dumplings staffed with meat.
Main course:
Guinea hen’s meat rolls roasted with honey, fried potatoes with rosemary flavour, carrot purée, assorted sallads.
Dessert:
Fluffy sauce of bitter chocolate and halvah with raspberry.
Cold starters:
Homely dish of meat and sausages
Regional cheese platter
Highland farmer’s salad with sheep cheese.
Herring on three ways
Riga / marinade
Cold sauces (garlic / horseradish)
Hot appetizer:
Roe deer meat given in potato pancake with a sauce with hint of litwor.
Refreshments:
Coffee, tea
Soft drinks:
mineral water, fruit juices, soft drinks
alcohol:
Soplica vodka 250ml
Sparkling wine (half of bottle).
TICKET PRICE FOR NEW YEAR'S EVE BALL IS:
600 ZŁ / PER PERSON
Each guest will receive a surprise gift
PYTOMY WOS PIYKNIY !!!